Rio Chicamo
 
 
Rio Chicamo
 
 
De natuur in de omgeving van de Rio Chícamo is een plek welke goed bekend is bij natuurliefhebbers. Het is een plek van grote geologische, botanische en fauna waarde. Het biedt een geologische terugblik in de tijd tot meer dan 7 miljoen jaar. In de omgeving zijn ook sedimenten te zien van tussen 10 en 7 miljoen geleden toen de Middellandse zee nog tot in deze omgeving kwam. Aangezien je in sommige stukken van de wandeling de Rio moet oversteken, en er altijd water in staat, is het wenselijk de wandeling te maken met geschikte schoenen. In de zomermaanden kan je meestal  de rivier oversteken op rotsbrokken die in het water liggen.
In de zomermaanden gaan heel wat mensen naar de Rio Chicamo om te genieten van het verfrissende water. Als er voldoende water in staat dan zijn sommige plaatsen diep genoeg om in te zwemmen.
 
Aan de ene kant is de bron, dit is de minder mooie zijde. In de zomer kan je meestal van daaruit de wandeling starten. In het voorjaar is de kans reëel dat er nog geen pad gemaakt werd in de beplanting. Rij je met de wagen enkele kilometer verderop dan kan je de wandeling in omgekeerde richting starten. Zo kom je sneller bij de mooiste plaatsen en kan je desgewenst de lengte inkorten. Wanneer je aan die andere zijde wil starten dan kan het best zijn dat je de plek voorbij rijdt zonder dat je de Rio Chicamo gezien hebt. Op die plaats is er niet meer dan een klein beetje water langs de weg te zien. Naarmate je verder gaat zal je merken dat de rivier breder wordt en op sommige plaatsen ook dieper. De strook tussen de rotsen wordt smaller waardoor wat je te zien krijgt steeds mooier wordt.
 
Lengte van de wandeling: 2,34 km enkel, langs dezelfde weg terug keren.
 
Enkele tips : neem zeker schoenen mee waarmee je in het water kan. Zwemkleding is ook aan te raden om ten volle van het frisse water te genieten. Probeer aub de natuur zo goed als mogelijk te respecteren en laat aub geen vuil achter op deze mooie plek.
 
De eerste GPS locatie is een plaats waar je de auto kan parkeren. Als je daar verder van de weg wandelt kom je bij de Rio Chicamo. De bron is nog een paar honderd meter verder stroom opwaarts.
De tweede GPS locatie is moeilijker te vinden. Volg de MU-9 A (A9) tot je links een kleine weg richting La Umbria ziet. Na enkele honderden meter kom je op de juiste startplek. Met wat geluk staan er al enkele wagens want een ander punt om het te herkennen is er niet. Parking is helaas niet voorzien maar gezien het zeer beperkte verkeer kan je er meestal wel parkeren.
type uitstap :
* natuur
prijs :
* gratis
openingsuren :
* altijd toegankelijk
adres :
* bron : GPS : 38.262815,-1.001377
* startpunt wandeling stroomopwaarts :
   Neem de afslag van de RM-410 naar de A9 (MU-9 A) en volg
   deze tot je links naar La Umbria kan.
   GPS : 38.245735,-1.006019
afstand :
* Torrevieja : 52 km, 60 minuten
* Guardamar : 51 km, 65 minuten
* La Marina : 47 km, 65 minuten
laatste update : 15 juli 2017