Les fonts de l'Algar
 
Les fonts de l'Algar
 
 
Je bent geen “fan” van het strand. Al het zand tussen je tenen vind je maar niets. Maar je houdt wel van een frisse duik midden in een prachtig stukje natuur. Dan is een uitstap naar het beschermde natuurgebied les Fonts de l’Algar of Fuentes d’Algar de moeite waard.
 
Les Fonts de l’Algar worden commercieel uitgebaat en zijn tegen betaling toegankelijk voor het publiek. Het voordeel hiervan is dat aan de voet van de watervallen verschillende parkeerplaatsen voorzien zijn. Dichter bij de ingang bevinden zich ook een cafetaria, souvenirwinkel en toiletten voor als de nood het hoogst is. Eenmaal je de ingang voorbij bent, kan je via houten trappen en een aangegeven pad van de ene waterval naar de andere wandelen over een lengte van ongeveer 1,5 km. Hier en daar werden houten leuningen aangebracht die je een stevige houvast geven. Dit is geen overbodige luxe aangezien de paden best glad kunnen zijn.
 
Bij les Fonts de l’Algar borrelt het water vanuit versschillende bronnen uit het kalkgesteente omhoog. Het kristalheldere water vormt een kleine bergrivier die zich via watervallen en kleine meertjes een weg naar beneden baant. Langs de oevers bevinden zich schaduwrijke plekjes, leuke plekjes om te zonnebaden en een grote verscheidenheid aan bloemen en planten.  Hoe warm het ook is, hier vind je altijd verkoeling. Het bronwater heeft het hele jaar door een temperatuur van 17 à 18 graden. Durf jij een duik nemen in dit koude en verfrissende water? Wandelschoenen of beter nog waterschoenen zijn aan te raden. De ondergrond in en rond het water bestaat uit rotsen en kan best ruw zijn.
 
Les Fonts de l’Algar zijn niet alleen populair bij de toeristen. Ook de Spanjaarden komen hier verkoeling zoeken. Wanneer je naar les Fonts de l’Algar komt om in alle rust op een ontspannen manier te genieten van de oh zo mooie natuur en het verkoelende water kom je best in het voor- of najaar. Heb je niet de mogelijkheid om in het voor- of najaar les Fonts de l’Algar te bezoeken, zorg dan dat je zo vroeg mogelijk aanwezig bent. Tijdens de zomermaanden juli en augustus is deze plaats heel druk bezocht. Toeristen stromen met volle bussen toe. Het is het niet overdreven te zeggen dat je over de koppen kan lopen.
type uitstap :
* natuur
prijs :
* 15 juni tot 15 oktober :
   ° volwassene : 5 euro
   ° 65+ en studenten : 4 euro
* 16 oktober tot 14 juni :
   ° volwassene : 4 euro
   ° 65+ en studenten : 3 euro
* 0 - 3 jaar : gratis (ganse jaar zelfde prijs)
* 4 - 10 jaar : 2 euro (ganse jaar zelfde prijs)
openingsuren :
* dagelijks open (behalve 1 & 6 januari, 24 - 25 en 31 december)
* open van 9h00 tot minstens 15h30 (juli-augustus tot 20h00)
* uitgebreide kalender : www.lasfuentesdelalgar.com
contact :
* telefoon : (+34) 965 880 153
adres :
* Partida Algar 140, 03510 Callosa d'en Sarria
* GPS : 38°39'33.7"N 0°05'45.6"W - decimaal 38.659353, -0.095997
afstand :
* Torrevieja : 122 km, 90 minuten
* Guardamar : 113 km, 85 minuten
* La Marina : 93 km, 80 minuten
laatste update : 10 juni 2019

CALLOSA D'EN SARRIÀ WEER