Alicante - Parc el palmeral
 
Parc el palmeral
 
In Alicante kan je vele mooie parken bezoeken maar het mooiste en rustigste park is ongetwijfeld "El Palmeral". Hoewel het park vlak aan de drukke baan Avinguda d'Elx (N-332) ligt heb je hier geen last van het verkeer. Je moet het park een eindje buiten het centrum zoeken. Daarom tref je hier ook weinig dagjestoeristen aan. Pure rust en genieten is hier dan ook de boodschap.
 
Park "El Palmeral" is zoals de naam al doet vermoeden een park vol verschillende palmbomen. Het is opgebouwd uit meerdere niveau's omdat het park tegen een heuvel gebouwd is. Een waterval zorgt voor verfrissing en geeft een extra dimensie aan het park. Slechts af en toe kom je een jogger of tuinman tegen. In het park zijn ook enkele speeltuigen en fitnesstoestellen voorzien.
 
Je wandelt over goed onderhouden grindpaden, over bruggetjes, langs prachtige bloemenperken en zeldzame palmen. De grindpaden maken dat dit park heel toegankelijk is voor mensen met kinderwagens en rolstoelgebruikers.
 
Bekijk het park ook eens van op het water. In het park kan je een gratis roeibootje huren om over de mooi aangelegde vijver te varen. Je moet je gewoon aanmelden aan de steiger, een waardedocument (rijbewijs of paspoort) afgeven en even tekenen dat je de boot intact terug brengt. Men helpt je aan boord en verder moet je zelf roeien.
 
De vijver bestaat uit mooie open plekken en nauwe doorgangen. Dat maakt het heel pittoresk en leuk om te varen. Dit is niet enkel een activiteit voor personen met kinderen. Ook volwassenen roeien driftig rond op het mooie water. Een leuke activiteit die je niet mag missen.
 
Het park is dagelijks te bezoeken vanaf 9 uur 's morgens tot 22 uur in de winter en 23 uur in de zomer. De uren voor het roeien variëren per seizoen.
 
! Honden zijn niet toegelaten in dit park !
type uitstap :
* park
prijs :
* inkom : gratis
* roeien : gratis
openingsuren :
* november tot maart : dagelijks 9h - 22h
* april tot oktober : dagelijks 9h - 23h
* boottochten : uren verschillend per seizoen
contact :
* website : www.alicante.es
adres :
* N-332 (Avinguda d'Elx) Alicante
* GPS : 38°19'19.1"N 0°30'46.6"W - decimaal 38.321959,-0.512951
afstand :
* Torrevieja : 48 km, 44 minuten
* Guardamar : 39 km, 39 minuten
* La Marina : 26 km, 26 minuten

laatste update van deze pagina  :