Alicante
type uitstap :
* stadsbezoek
contact :
* telefoon : (+34) 965 149 219
adres :
* toeristische info : Alicante heeft diverse toeristische kantoren
  zie website voor adressen, openingsuren en contactgegevens
afstand :
* Torrevieja : 51 km, 50 minuten
* Guardamar : 42 km, 45 minuten
* La Marina : 29 km, 35 minuten

 
Alicante
 
Veel toeristen kennen Alicante enkel als naam van de luchthaven van hun bestemming. De hoofdstad van de gelijknamige provincie heeft nochtans heel wat meer te bieden.
 
In deze gezellige kuststad vind je ondermeer gezellige winkelpromenades, een grote jachthaven, stranden, musea, parken en als absolute topper het kasteel van Santa Barbara boven op een heuvel nabij de kust.
 
Ook shoppingliefhebbers komen er aan hun trekken. Een klassieke winkel-wandelstraat zoals we in de Belgische en Nederlandse steden kennen zie je er niet maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele winkels die je doorheen de stad vindt. Er zijn meerdere grote vestigingen van de bekende Spaanse winkelketen El Corte Ingles en ook vele bekende internationale ketens zijn aanwezig. Net achter de heuvel waarop het kasteel van Santa Barbara staat ligt een groot modern shopping center dat tevens een Kinepolis bioscoopcomplex omvat.
 
Voor wie een gokje wil wagen is er een casino nabij de jachthaven. En uiteraard kan je in Alicante ook terecht in een van de vele leuke restaurantjes.
ALICANTE WEER
laatste update van deze pagina  :