Bateria de castillitos (de kanonnen van Mazarron)
 
Bateria de castillitos
(de kanonnen van Mazarron)
 
 
De Bateria de Castillitos is een oud fort dat voorzien is van enkele zeer grote kanonnen. Het bevindt zich op een kleine landtong tussen Cartagena en Mazarron. Hierdoor wordt het in de volksmond vaak "de kanonnen van Mazarron" genoemd.
 
Het militaire fort werd gebouwd in de jaren 1933 - 1936 samen met een kleiner dergelijk fort (Bateria de Cenizas) aan de andere kant van Cartagena. De bedoeling was dat deze 2 samen de toegang op zee tot Cartagena konden beschemen. Hiervoor werd het fort uitgerust met 2 zware Vickers-Armstrongs kanonnen met een reikwijdte van bijna 35 kilometer. Deze kanonnen en de bijhorende uitkijktorens zijn nog intact. Daarnaast staan er op het domein nog meerdere kanonnen van een kleiner type. De kanonnen zijn zo groot dat je ze perfect kan zien door in te zoomen op de luchtfoto.
 
Dit bezoek is veel uitgebreider dan op het eerste zicht lijkt. Voorzie minstens een halve dag indien u het volledige fort wil bezoeken. Hou er ook rekening mee dat er slechts heel weinig parking voorzien is.
 
We hebben bij deze bezienswaardigheid enkele belangrijke tips :
* de weg naar het fort (+/- 8 km) is smal en soms druk, het uitzicht is hier vaak ook niet voldoende, wees hier zeker voorzichtig.
* het fort is niet voorzien op toerisme. Relingen en dergelijke zijn op veel plaatsen niet voorzien. Let zeker op met kinderen.
* er zijn geen winkels of drankgelegenheden in de nabijheid. Neem daarom best voldoende water mee.
type uitstap :
* kasteel
prijs :
* gratis
openingsuren :
* deze plek kan altijd bezocht worden
adres :
* GPS : 37°32'28.2"N 1°07'33.5"W - decimaal 37.541159, -1.125963
afstand :
* Torrevieja : 90 km, 80 minuten
* Guardamar : 101 km, 90 minuten
* La Marina : 109 km, 100 minuten
laatste update : 7 augustus 2019

MAZARRÓN WEER