Jardin de las naciones Torrevieja
 
Jardin / parque de las naciones
 
 
Het parque de las naciones (Jardin de las naciones)  ligt aan de rand van het centrum van Torrevieja tussen de CV-905, de belangrijkste kustweg N332, Calle Villa de Madrid en Ronda Cesar Canovas Girada. Het is opgedragen aan de naties van Europa en heeft een schaalreproductie van de kaart van het Europese continent.
 
Het park heeft een oppervlakte van 26.000 vierkante meter en is volledig omheind. Niet bepaald klein om een stadspark te zijn. Het is dan ook niet zomaar een stadspark. In het park zelf bevindt zich een opmerkelijke vijver van 6.000 vierkante meter. De eilandjes in het water vormen de kaart van Europa. In de vijver zitten enorm veel gekleurde karpers en er zijn ook heel wat eenden en ganzen op het water te zien. De vegetatie is authentiek aan die van de Middellandse Zee. Op de vijver kunnen kinderen al dan niet vergezeld van een volwassene met bootjes varen.
 
Kippen en pauwen lopen hier vrij rond en niet alleen op de grond. Kijk ook af en toe eens in de bomen. Ook daar houden de kippen zich schuil. Verder is er ook een territorium  voor leguanen, waterschildpadden en een kinderspeelplaats. Vooral na het avondeten komen de Spanjaarden hier samen. Terwijl de kleintjes zich uitstekend vermaken in de speeltuin, komen de ouders tot rust op één van de vele bankjes.
 
En nog heb je alles niet gezien. Het Parque de las Naciones heeft ook een terrein waar petanque gespeeld wordt en een hermitage gewijd aan San Emigdo, de co-patron van Torrevieja en beschermheer van aardbevingen en andere natuurverschijnselen. In de zomermaanden rijdt er zelfs een toeristentreintje door het park.
 
Kortom, el Parque de las Naciones is een leuk stadspark waar groot en klein zich prima kunnen vermaken en even kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad.
 
 
type uitstap :
* park
prijs :
* gratis
openingsuren :
* dagelijks open van 10h tot 22h
contact :
adres toeristische dienst :
* Ronda Cesar Canovas Girada, 03181 Torrevieja
   Gelegen aan kruising N-332 met CV-905
* GPS : 37°58'59.5"N 0°41'16.0"W - decimaal 37.983194,-0.687783
afstand :
* Torrevieja : ---
* Guardamar : 12 km, 14 minuten
* La Marina : 20 km, 20 minuten
laatste update : 28 maart 2018