Torrevieja - museo flotante
type uitstap :
* museum
prijs :
* 2 euro
openingsuren :
* dinsdag tot zaterdag : 9h00 - 14h00
contact :
* telefoon : (+34) 661 374 257
adres :
* jachthaven Torrevieja, dichtst bijgelegen straat :
   Paseo Dique de Levante, 03181 Torrevieja
* GPS : 37°58'19.4"N 0°40'50.2"W - decimaal 37.972068, -0.680600
afstand :
* Torrevieja : ---
* Guardamar : 13 km, 20 minuten
* La Marina : 22 km, 28 minuten
toegankelijkheid :
* rolstoelen : niet mogelijk door te beperkte doorgangen in duibkoot
* honden : honden zijn niet toegaleten
laatste update : 14 april 2019

 
 
Museo flotante submarino S-61 Delfin
 
 
Dit S-61 Delfin is een heuse onderzeeboot. Deze is een overblijfsel van de Spaanse marine vloot Armada. 33 jaar na de oprichting werd deze duikboot omgebouwd tot een drijvend museum. De duikboot is 57,8 meter lang en tijdens zijn gebruik waren er 1 commandant, 7 officieren, 15 onderofficieren en 33 mariniers aan boord. Deze onderzeeër is ingericht als tentoonstelling. Bezoekers hebben de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de binnenzijde van deze onderzeeër en krijgen zo een idee hoe de bemanning aan boord leefde en overleefde.
 
Via het torpedoluik gaan we de duikboot binnen. Veel ruimte en luxe is er niet. Iedere centimeter is benut. Bemanningsleden moesten vaak hun bed delen met andere personen. Ze werkten in ploegen. Dus als de ene sliep was de andere aan het werk. De torpedobedieners werkten, leefden en sliepen in de torpedoruimte. Als de torpedo’s werden afgeschoten, hadden zij wat meer ruimte en bewegingsvrijheid. Altijd was er lawaai van de motoren en doordat de warmte van de motoren niet kon ontsnappen, liepen de temperaturen binnen hoog op. De bemanningsleden konden zich zelden wassen of scheren. Door de combinatie van hitte en vocht beschimmelde het voedsel snel waardoor ze overleefden op blikvoer. Het leven aan boord van een duikboot was toch alles behalve romantisch
 
Naast de Delfin S-61 ligt een patrouilleboot van de douane, de Albatros III. Deze werd na zijn jaren van dienst in 2006 ingericht als museum. Voor de liefhebber is dit een unieke kans om een echte duikboot van langs binnen te bekijken.
 
! minimale lengte om de duikboot te bezoeken is 1,15 meter !
! omwille van de veiligheid is de duikboot bij regen gesloten !