een korte wandeling in de Rio Seco
 
 
Wandelen in de droge rivier van Pinar de Campoverde
 
 
In het natuurgebied van de Rio Seco kom je tal van mooie plaatsen tegen. Je kan er schuilen voor de zon onder een van de vele dennenbomen of in de schaduw van de tot kunstwerken geërodeerde rotsen. De wandeling begint normaal aan de parking nabij het bezoekerscentrum maar je kan evenzeer op een andere plek starten zoals bij de grot (zie verder).
 
Indien je vertrekt bij het bezoekerscentrum dan wandel je een stukje terug over de weg tot je aan de linkerzijde een smal pad bereikt. Dit pad komt uit bij een grote open plek. Daar ga je aan het routebordje rechtsaf naar beneden. Je loopt even door het bos waarna je afdaalt naar de bedding van de Rio Seco. Terwijl je door de rivierbedding wandelt zal je mooie door erosie gevormde zandsteen rotsen zien. Soms kan het zijn dat je op een enkele plek door wat modder moet stappen om de rivier over te steken. Na zowat een kwartier stappen wordt het wat breder. Aan de linkerzijde zal je een poort zien en daar splitst het pad ook in 2 delen. Hier kies je best de linkse kant om het meest te kunnen genieten van de mooie rotsformaties en het restultaat van de jaren lange erosie.
 
Na nog een gans eind het pad gevolgd te hebben zal je aan je rechterzijde een bordje met de vermelding "Pegaso" zien staan. Een plaatselijk kunstenaar heeft op die plaats een paard in de rotsen gegraveerd. Nog wat verder is er alweer een splitsing alwaar je rechts de bedding van een kleine zijrivier in gaat. Hier kom je in een veel groener gedeelte terecht. Dit pad eindigt bij een asfaltweg waar je naar rechts gaat. Nauwelijks enkele meter voorbij de plek waar het pad op de weg uitkomt zie je aan de andere zijde van de weg een kleine grot.
 
Hiermee ben je aan het einde van de wandeling. Je volgt nog even de weg langs een restaurant en sportterreinen en je komt zo terug bij de parking en het bezoekerscentrum. Deze wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang, er is ook een langere wandeling van 10 kilometer.
 
Meestal wandel je in dit gebied door een grotendeels droge rivier. In periodes met veel neerslag kan dit uiteraard anders zijn.
type activiteit :
* wandeling
prijs :
* gratis
openingsuren :
* niet van toepassing, altijd toegankelijk
adres :
* Calle Trebol Pc 7, 03191 Pinar de Campoverde
* GPS bezoekerscentrum & parking : 37.908369, -0.832148
* GPS grot : 37.975382,-0.687774
afstand :
* Torrevieja : 26 km, 35 minuten
* Guardamar : 38 km, 45 minuten
* La Marina : 45 km, 50 minuten
laatste update : 4 februari 2018