Guadelest
 
Museo de Micro Miniaturas

 
Spring zeker eens binnen in het Museo de Micro Miniaturas en laat je verrassen. Het Museo de Micro Miniaturas is één van de twee buitengewone micromusea die in Guadalest terug te vinden zijn. Het eerste micromuseum is El Museo Micro-Gigante, gelegen beneden in het dorp in de Calle Sol. Het tweede micromuseum, el Museo de Micro Miniaturas ligt hoger op de berg binnen de kasteelmuren. Beide musea leunen nauw bij elkaar aan doordat de werken in beide musea gemaakt zijn door eenzelfde kunstenaar, Manuel Ussà.
 
De werken van Ussà kennen in het buitenland een groter succes dan in eigen land. Eigenlijk best wel jammer want hij beschikt over een nooit eerder gezien uitzonderlijk talent. Hij maakt met een enorme precisie microsculpturen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Krachtige vergrootglazen maken het mogelijk om zijn kunstwerken te aanschouwen. Enkele voorbeelden van zijn werken die in het Museo de Micro Miniaturas tentoongesteld staan, zijn het vrijheidsbeeld in het oog van een naald, een olifant in de ogen van een mug, een carrousel in een halve hazelnoot, “Las Meninas” van Velázquez geschilderd op een graankorrel, “La maya Desnuda” van Goya geschilderd op de vleugel van een vlieg, de Eifeltoren in het oog van een naald en nog veel meer sculpturen waarvan je denkt dat het onmogelijk is. De bijna onzichtbare sculpturen zijn gemaakt met bijna onzichtbare werktools eveneens vervaardigd door Manuel Ussà.
 
Heb je geen tijd om de twee musea te bezoeken, kies dan voor het Museo Micro-Gigante. Dit is iets uitgebreider dan het Museo de Micro Miniaturas.

laatste update van deze pagina  :
type uitstap :
* museum
prijs :
* ticket enkel voor het Museo de Microminiaturas
   ° volwassenen : 4 euro
   ° kinderen van 5 tot 10 jaar en gepensionneerden : 3 euro
* combiticket met het Museo Microgigante
   ° volwassenen : 6 euro
   ° kinderen van 5 tot 10 jaar en gepensionneerden : 4 euro
openingsuren :
* zomer : dagelijks van 10h00 tot 21h00
* winter : dagelijks van 10h00 tot 18h00
contact :
* telefoon : (+34) 965 885 062
adres :
* Plaza San Gregorio 14, 03517 El Castell de Guadelest
* GPS : 38°40'38.6"N 0°11'53.6"W - decimaal 38.677377, -0.198231
afstand :
* Torrevieja : 118 km, 100 minuten
* Guardamar : 110 km, 90 minuten
* La Marina : 97 km, 75 minuten
toegankelijkheid :
* rolstoelen : heel moeilijk wegens vele trappen in het oude centrum.
   Je kan niet met de auto tot dicht bij het museum komen.