modderbaden Lo Pagan
 
 
Modderbaden Lo Pagan
 
 
Van bij de Molino Quintin aan de Avenida del Puerto vertrekt een dijk met aan de ene kant de Mar Menor en aan de andere kant enkele zoutmeren. In het eerste ondiepe zoutmeer gaan heel wat bezoekers op zoek naar potten vol modder om hun lichaam mee in te smeren. Er wordt beweerd dat deze modder geneeskundige krachten heeft door de aanwezigheid van ondermeer veel zout, calcium, magnesium en jodium.
 
 
Er zijn een 5 tal steigers aangebracht van waaruit je met een trap gemakkelijk het ondiepe water kan instappen. Vaak vind je op de steigers achtergelaten potten waardoor het geen ramp is indien je er zelf geen bij hebt.
 
 
Probeer de modder zo dun als mogelijk over het ganse lichaam aan te brengen. Daarna ga je best even op wandel over de dijk tot de modder volledig uitgedroogd is.  Uiteraard is dit ook het ideale tijdstip voor een leuke foto.  Tot slot ga je terug het zoutmeer in om de modder af te wassen. Ook wie zich niet met modder insmeert kan genieten van dit laatste gedeelte. Het water in het zoutmeer is beduidend warmer dan in de Mar Menor aan de andere kant van de dijk. Door het hoge zoutgehalte blijf je er ook heel gemakkelijk drijven, dit moet je zeker even proberen.
 
 
Nog enkele tips : neem best niet je beste badpak mee naar de modderbaden. Er kunnen meerdere wasbeurten nodig zijn om dit terug (grotendeels) proper te krijgen. Waterschoenen om in het zoutmeer te stappen zijn ook aan te raden. Hou er ook rekening mee dat de indringende geur in de wagen kan blijven hangen ; een handdoek om op de zetels te leggen kan helpen. En tot slot kan het ook handig is indien er een persoon niet mee doet zodat iemand de spullen in de gaten kan houden. Lockers of andere opbergplaatsen zijn hier immers niet voorhanden.
type uitstap :
* varia
adres :
* Carretera Camino Quintin, 30740 San Pedro del Pinatar
* GPS : 37°49'07.2"N 0°46'29.9"W - decimaal 37.818665, -0.774970
afstand :
* Torrevieja : 24 km, 24 minuten
* Guardamar : 34 km, 40 minuten
* La Marina : 42 km, 45 minuten
laatste update van deze pagina  :