type uitstap :
* varia
prijs :
* De huidige concessie is gestopt. Hierdoor is het park tijdelijk gesloten.
openingsuren :
* De huidige concessie is gestopt. Hierdoor is het park tijdelijk gesloten.
contact :
* telefoon : (+34) 968 002 140
adres :
* Calle Isaac Albeniz, 30360 La Union
* GPS : 37°36'56.3"N 0°52'22.8"W - decimaal 37.615624,-0.872985
afstand :
* Torrevieja : 55 km, 45 minuten
* Guardamar : 65 km, 55 minuten
* La Marina : 84 km, 60 minuten

La Union - Parque minero
 
Ontdek mee een geschiedenis die een levende herinnering vormt aan de mannen die in de Sierra Minera werkten. Een geschiedenis op basis van resten die teruggevonden werden in hun natuurlijke omgeving.
 
El Parque Minero in La Union opende zijn poorten in de zomer van 2010. Het is een perfecte plaats om te bezoeken in de warme maanden.
 
Een bezoek aan deze mijn duurt ongeveer twee uur en start met een korte video om je beter te kunnen inleven in de geschiedenis van de Unie. Met een treintje wordt je over de Carretera del 33 naar de “mina Agrupa Vicenta” gebracht. De Carretera del 33 is de belangrijkste straat. Het pad werd gebouwd in 1933 (vandaar de naam) met het oog om de Unie te verbinden met de haven van Portman  waar de mineralen wereldwijd verscheept werden en zo werk te kunnen bieden aan werkloze mijnwerkers na de mijnbouwcrisis van de jaren ’20.
 
Eenmaal boven aan de mijn aangekomen en nadat iedereen voorzien is van een haarnetje en veiligheidshelm kan de rondleiding beginnen. De mijn “Mina Agrupa Vicenta” is de belangrijkste attractie van het hele complex. Het is de eerste en enige ondergrondse mijn in de regio Murcia die bezocht kan worden. Het is zelfs één van de meest spectaculaire mijnen die in Europa bezichtigd kunnen worden. 4.000 m2 is open voor het publiek en men gaat 80 m diep. De ruimten in de mijn zijn verbazingwekkend groter dan verwacht. Van 1869 tot in het midden van de 20ste eeuw werd hier Pyriet gewonnen.
 
De gids legt uit hoe het werk er in de mijn aan toe ging, hoe de mineralen van de verschillende niveau’ s naar buiten getransporteerd werden. Tijdens de rondleiding komen we een meertje tegen met roodachtig water, wat het effect van pyriet is.
 
Eenmaal terug uit de mijn, gaat de rondleiding verder langs “El Polvorin”. Dit is de plaats waar buskruit opgeslagen werd.
 
De ertsen die uit de mijn gewonnen werden, werden naar een wasserette geleid. De wasserette werd gebouwd in 1920 en functioneerde tot 1957.  Industriële installaties, voor die tijd toch, scheidden de ertsen of mineralen die van economisch belang waren van de waardeloze ertsen of mineralen. Het mijnafval werd naar een stortplaats afgevoerd.
 
Na de rondleiding keer je met het treintje terug naar het startpunt.
 
Gezien de complexiteit van de mijn en om iedereen te kunnen samen houden, gebeuren de rondleidingen in groep. Om deze reden is het dan ook nodig tijdig te reserveren. De rondleidingen gebeuren in het Spaans maar indien Engelstalige bezoekers een rondleiding willen boeken, zal een Engelstalige gids voorzien worden. Dus op voorhand reserveren is essentieel.
laatste update van deze pagina  :