contact :
* website : www.visitaltea.es
* telefoon : (+34) 965 844 114
adres tourist info :
* Carrer Sant Pere 14, 03590 Altea
* GPS : 38°35'49.2"N 0°02'59.4"W - decimaal 38.597007, -0.049843
afstand :
* Torrevieja : 108 km, 85 minuten
* Guardamar : 96 km, 76 minuten
* La Marina : 87 km, 68 minuten

Altea
 
Ten noorden van Benidorm, ten zuiden van Calpe, tegen de Middelandse zee ligt het stadje Altea. Het oude Altea of el Casco Antiguo de Altea bevindt zich tegen de heuvel. Bij het betreden van de oude stad waan je je direct in een andere wereld. In El Casco Antiguo kan je genieten van een zekere rust en stilte hoewel het hier in de zomermaanden best wel druk kan zijn. Je wordt omringd door een doolhof van charmante, smalle, authentieke, Spaanse straatjes. De huisjes kunnen we omschrijven als smetteloos wit met balkonnetjes gedecoreerd met bloemen en planten. 
 
De beste manier om kennis te maken met Altea is om je te laten meeslepen en door de wirwar van de verschillende straatjes te dwalen. In de 18de eeuw werden de huisjes vooral gebruikt door de vele kunstenaars, ambachtslieden, schrijvers en schilders. Zij hadden hier hun ambachtelijke werkplaatsen, ateliers, winkels, galerieën en restaurants. De dag van vandaag vind je hier nog steeds tal van ambachtelijke kraampjes, kleine modezaakjes, souvenirwinkeltjes, handwerkzaakjes en vooral vele gezellige terrassen en restaurants. Slenteren door Altea is puur genieten. Op het hoogste punt van el Casco Antiguo op de Plaza de la Iglesia ligt één van de bekendste en het meest in het oog springende gebouwen van Altea, de Església de la Mare de déu del Consol d’Altea. Wat vanaf bijna elke plek in de stad opvalt zijn de twee koepels met blauwe tegels. Ze vormen een uitstekend oriëntatiepunt wat verdwalen in deze stad onmogelijk maakt. Aan het einde van de 19de eeuw werd begonnen met de bouw van de huidige kerk. Het waren de inwoners van Altea die de bouw financierden. Wanneer de inwoners niet in de mogelijkheid waren om een financiële bijdrage te leveren, hielpen ze fysiek mee bij de bouw. Op het plein voor de kerk vind je in de zomermaanden en in de week van de Semana Santa een marktje, de Muestra de Artesania, met ongeveer 20 kraampjes met ambachtelijk gemaakte goederen. Er wordt verteld dat de verkopers bekwaamheidstesten moeten afleggen vooraleer ze een kraampje toebedeeld kregen. Zo wordt gecontroleerd of de verkopers de verkochte goederen effectief zelf gemaakt hebben. Bedriegers vallen op die manier al snel door de mand.
 
In september worden in Altea de feesten van de Christiani en de Mora gevierd. De Moren hebben Spanje een lange tijd bezet gehouden. Deze feesten zijn een herinnering aan deze strijd.
Wie dit karakteristieke Altea wil bezoeken kan parkeergelegenheid vinden aan het station gelegen naast de Carrer la Mar. Er is ook een grote parking aan de Camí Vell d’Alacant.
ALTEA WEER
laatste update van deze pagina  :
 
Uitstappen in Altea

Russisch Orthodoxe kerk