welkom bij costa-info.com
 
Nieuw op de website
Volg ons op Facebook

Tijdelijk geen updates agenda vanwege coronavirus.

16 maart 2020

 

Door het uitbreken van het coronavirus en de bijhorende maatregelen gaan voorlopig geen voorstellingen of andere activiteiten door. Het is onduidelijk wanneer deze terug van start gaan en welke voorstellingen alsnog doorgaan op een latere datum. Vanwege die onduidelijkheid brengen we voorlopig geen updates in onze agenda.

 

 

Museo Taurino in Alicante

1 maart 2020

 

Aan de Plaça d’Espanya in Alicante staat de stierenarena. Van dinsdag tot zaterdag kan je in het gebouw een bezoekje brengen aan het bijhorende museum. Lees er hier meer over.

 

 

 

Update informatie

23 februari 2020

 

De voorbije weken hebben we op heel wat pagina’s openingsuren en inkomprijzen nagezien voor 2020 en waar nodig aangepast. De updates gebeurden oa bij de shopping-centers en bij de pret-dieren- en aquaparken.

 

 

De geschiedenis van Pinarello

5 februari 2020

 

Gary van Cyclogical vertelt ons deze maand hoe het fietsenmerk Pinarello ontstaan is.

 

 

 

Zout en peper in Guadelest

3 februari 2020

 

Elk zout- of pepervat is toch hetzelfde, niet? Als je dat gelooft moet je zeker eens gaan kijken naar het Museo de Saleros y Pimenteros in Guadelest. Er staan maar liefst 20.000 verschillende zout- en pepervaatjes tentoongesteld.

 

 

 

Casa Carbonell

27 januari 2020

 

Een gebouw met een verhaal. Een van de meest opvallende gebouwen van Alicante. Lees hier meer over Casa Carbonell.

 

 

 

Heel wat updates

18 januari 2020

 

We hebben heel wat updates klaargestoomd. Bij de shopping-centra hebben we de openingsuren een update gegeven en waar het reeds beschikbaar is ook de bijzondere openings- of sluitingsdagen van 2020 toegevoegd. Ook deze home-pagina hebben we wat aangepast.

 

 

Acuario Mediterraneo Alicante

18 januari 2020

 

Sinds kort is het aquarium in het centrum van Alicante gesloten. Om te weten wat er juist aan de hand is, hebben we contact genomen met de toeristische dienst van de stad Alicante. Zij hebben ons bevestigd dat het aquarium momenteel gesloten is maar wat er met het gebouw staat te gebeuren weten ze nog niet.

 

 

Update agenda

12 januari 2020

 

Heel wat zalen stellen hun evenementen voor de eerste jaarhelft voor begin januari. Wij hebben deze weer allemaal verwerkt in onze agenda.

 

 

“Abus” Sportif Murcia 2019

11 december 2019

 

Gary mag van zijn dokter terug aan wedstrijden deelnemen maar deze heeft hij toch gemist. Hoe het komt lees je hier.

 

 

 

Vernieuwd menu

8 december 2019

 

We zaten al een poos met te lange lijsten in ons menu waardoor verder uitbreiden moeilijk begon te worden. Vandaag hebben we dit menu grotendeels hervormd zodat je ook op een kleiner scherm terug vlot kan navigeren.

 

 

Miniatuur in Guadelest

1 december 2019

 

In El Castell de Guadelest zijn heel wat musea. Zo zijn er ondermeer 2 musea met kunstwerken gemaakt op iets heel klein. Wat dacht je van kunst op een rijstkorrel, op een insect, Meer hierover op onze nieuwe pagina’s Museo Microgigante en Museo de Micro Miniaturas.

 

 

 

Zoeken naar hartelust

24 november 2019

 

We hadden al de mogelijkheid om te zoeken per stad of per soort uitstap, of de mogelijkheid om te zoeken op een kaart. Dit breiden we nu nog verder uit met een echte zoekfunctie.

Op het hoofdscherm of via de menuknop “meer” kom je bij onze nieuwe zoekfunctie.

 

 

 

Parc Reine Sofia Guardamar del Segura

11 november 2019

 

Nieuwe tekst.

 

 

 

28e editie Miguel Indurain

10 november 2019

 

Gary van Cyclogical vertelt ons over de editie 2019 van de jaarlijkse Miguel Indurain wedstrijd. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

 

 

Update agenda

23 oktober 2019

 

Onze agenda krijgt het ganse jaar door regelmatig een update. Af en toe gaan we voor een iets grondigere update, zoals vandaag.

 

 

Parque de Quijano

20 oktober 2019

 

In de stad Alicante zijn er meerdere parken. Vandaag nemen we je mee naar het Parque de Quijano, nabij de stierenarena.

https://www.costa-info.com/Parque-de-Quijano.html

 

 

Nieuwe pagina’s

14 oktober 2019

 

We hebben niet één, niet twee maar vijf nieuwe pagina’s toegevoegd, allemaal over de omgeving rond Abarán.

https://www.costa-info.com/Abaran.html

https://www.costa-info.com/Embalse-de-Ojos.html

https://www.costa-info.com/Norias-de-Abaran.html

https://www.costa-info.com/Parque-Presa-el-Jarral.html

https://www.costa-info.com/Abaran---Ruta-de-las-Norias.html

 

 

Coll de Rates

6 oktober 2019

 

In juni ging Gary van fietsenwinkel Cyclogical fietsen samen met enkele Denen. Hij vertelt je meer over hun tocht naar de Coll de Rates. Klik hier om het verhaal te lezen.

 

 

 

Vakantie

12 september 2019

 

Is het je opgevallen? Terwijl iedereen vakantie nam bleef Costa-info de ganse zomer door actief. Vanaf morgen gaan we er even voor ongeveer drie weken tussenuit. De updates via onze Facebook pagina gaan verder maar hier op de website zijn er even geen updates. We laden onze batterijen op en begin oktober gaan we er weer volop tegenaan.

 

 

Cyclogical gaat op bijscholing

8 september 2019

 

Af en toe gaan de techniekers van Cyclogical zich bijscholen. Zo gaan ze ondermeer elk jaar de nieuwste technieken aanleren bij onderdelenproducent Shimano. Gary vertelt er meer over. Klik hier om het verhaal te lezen.

 

 

 

Update pagina’s shopping-centra

8 september 2019

 

We hebben de voorbije dagen alle pagina’s over de shopping-centra in de buurt een update gegeven. Sommige shopping-centra hadden sinds onze vorige update hun openingsuren aangepast, een ander heeft een nieuw e-mail adres, en bij enkele hebben we ook nieuwe foto’s toegevoegd.

 

 

 

Santuario de la Fuensanta in Algezares

1 september 2019

 

Op nog geen 10 kilometer buiten Murcia ligt Algezares. Dit plaatsje in vrij bekend omwille van het Santuario de la Fuensanta. Zelfs wie niet gelovig is kan hier ook komen genieten van de prachtige gebouwen en het mooie zicht over de stad Murcia.

 

Klik hier voor de nieuwe pagina over deze plaats.

 

 

 

De Rio Segura in Orihuela

25 augustus 2019

 

De Rio Segura doorkruist het centrum van Orihuela. Net zoals in andere plaatsen werd de rivier ook hier kunstmatig breder gemaakt. Dit levert enkele mooie plaatsen op en een gezellige omgeving om te wandelen. Meer info lees je hier.

 

 

 

De Russisch Orthodoxe kerk in Altea

18 augustus 2019

 

We hebben een nieuwe pagina toegevoegd over een heel bijzonder gebouw in Altea. Daar staat een Russisch Orthodoxe kerk. Als je in de buurt bent, dan loont het zeker de moeite om eens te gaan kijken. Klik hier om deze pagina te bekijken.

 

 

 

Team Cyclogical in de Quebrantahuesos 2019

11 augustus 2019

 

In juni heeft Team Cyclogical met 3 wielrenners deelgenomen aan  de Quebrantahuesos Marcha Cicloturistica. Het verslag van hun fantastische ervaring lees je hier.

 

 

 

Visita Salinas Torrevieja

8 augustus 2019

 

Update infofiche

 

 

 

Bateria de castillitos

6 augustus 2019

 

Toevoeging nieuwe foto’s

 

 

 

Parc Reine Sofia Guardamar del Segura

6 augustus 2019

 

Toevoeging nieuwe foto’s

 

 

 

Benidorm

6 augustus 2019

 

Update infofiche & nieuwe foto’s

 

 

 

Stadswandeling door Cartagena
4 augustus 2019

 

Kleine update van de pagina

 

 

 

Stadwandeling door Murcia

4 augustus 2019

 

We hebben alweer een pagina toegevoegd, dit keer een stadswandeling door Murcia.

 

 

 

Verano de Jazz in Alicante

4 augustus 2019

 

Op 9, 23 en 30 augustus kan je nog naar Las Cigarreras in Alicante voor een gratis jazz concert. Details in onze agenda.

 

 

Welkom bij Costa-info
 
Costa-info werd in juni 2017 opgestart met als doel om een zo uitgebreid mogelijk beeld te geven van wat je allemaal kan doen tijdens je verblijf aan de Costa Blanca in Spanje. Of je er nu komt voor amper een paar dagen of je woont er voor de rest van je leven, op deze website zal je zeker heel wat nuttige info vinden over bezienswaardigheden, shopping, markten, evenementen en nog heel wat meer.
Meest recente update van deze pagina :
Voor de opmaak van teksten en infofiches zijn we vaak afhankelijk van informatie die we zelf ontvangen of terug vinden op websites en in folders. Hierdoor kunnen we geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele fouten in de informatie.