schelpenhuis Rojales
 
Schelpenhuis
 
 
Het schelpenhuis is ontworpen en gemaakt door Don Manuel Fulleda Alcaraz. Vanaf zijn zevende jaar verzamelde hij grote en kleine schelpen op de stranden van Guardamar del Segura en La Manga del Mar Menor. Deze schelpen sieren nu de muren en de patio van zijn huis. De mozaïeken zijn zeer uiteenlopend van cirkels en bloemen tot en met dieren. In totaal is er 600 vierkante meter muur bedekt met ongeveer 550.000 schelpen.
 
Vroeger was het mogelijk om het schelpenhuis te bezoeken op momenten dat de bewoner thuis was. Helaas is deze woning tegenwoordig niet meer bewoond waardoor de binnenzijde niet meer bezocht kan worden. Gelukkig kan je nog steeds genieten van de mooie buitengevels.
 
Deze uitstap is ideaal te combineren met de grotwoningen in de nabij gelegen calle Cuevas del Rodeo.
type uitstap :
* gebouw
prijs :
* nvt / gratis
openingsuren :
* als de bewoner thuis is
adres :
* calle Rodeo, 03170 Rojales
* GPS : 38.085766,-0.723621
route :
Weg van Benijofar naar centrum Rojales. Ga rechts calle Almoradi (= borden Ciudad Quesada en Parque Acuatico volgen). Laatste kruising links (bord Ciudad Quesada). Bij splitsing links aanhouden (centro ciudad). Na paar honderd meter rechts Calle Cuevas del Rodeo. Op het einde kruist deze weg met de Calle Rodeo. Op het einde rechts van die Calle Rodeo vind je het schelpenhuis.
afstand :
* Torrevieja : 14 km, 18 minuten
* Guardamar : 11 km, 20 minuten
* La Marina : 14 km, 17 minuten
laatste update : 22 april 2018