een lange wandeling in de Rio Seco
 
Wandelen in en naast de Rio Seco
 
 
Om het volledige verhaal te kennen lees je best eerst de pagina over de korte wandeling in dit natuurgebied (pagina Rio Seco 1). Deze omschrijft een wandeling van 3,5 kilometer met start- en aankomstpunt aan het bezoekerscentrum van het natuurgebied.
 
In tegenstelling tot de korte wandeling bestaat deze niet uit een lus. Je kan dus best met meerdere mensen samen afspreken zodat je een wagen klaar zet aan het eindpunt, tenzij je verkiest om na 10 kilometer stroomafwaarts dezelfde afstand nog eens stroomopwaarts af te leggen.
 
Deze wandeling vertrekt ook aan het bezoekerscentrum. Je wandelt opnieuw een stukje terug over de weg tot je aan de linkerzijde een smal pad bereikt, een pad dat uitkomt bij een grote open plek. Daar ga je aan het routebordje rechtsaf naar beneden. Je loopt even door het bos waarna je afdaalt naar de bedding van de Rio Seco. Soms kan het zijn dat je op een enkele plek door wat modder moet stappen om de rivier over te steken. Na zowat een kwartier stappen wordt het wat breder. Aan de linkerzijde zal je een poort zien en daar splitst het pad ook in 2 delen. Hier kies je best de linkse kant om het meest te kunnen genieten van de mooie rotsformaties en het restultaat van de jaren lange erosie.
 
Net voorbij de plaats waar een paard in de rotsen is gegraveerd is een splitsing. Voor de korte wandeling gingen we daar rechts, dit keer gaan we links. Vanaf daar wandel je nog zowat 8 kilometer in en naast de Rio Seco. Je komt ondermeer voorbij de uitgestrekte velden van een mandarijnenteler en je kan net zoals het water door een tunnel onder een weg (je kan over de weg gaan indien er te veel water staat). We wandelen onder de AP-7 snelweg en de N-332. Bijna op het einde moeten we van de rivier weg omdat de beplanting te wild woekert. Het eindpunt van de rivier vinden we op het strand alwaar een smal kanaaltje in de zee uitmondt.
 
Deze wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en je mag rekenen op 3 tot 3,5 uur wandeltijd. Onderweg kom je geen horeca tegen en op heel wat plekken ben je weinig tegen de zon beschermd door planten. Neem dus zeker voldoende water mee en doe deze wandeling best niet op het heetste moment van een zomerdag. Het eindpunt ligt vlak bij een grote parking.
type activiteit :
* wandeling
prijs :
* gratis
openingsuren :
* niet van toepassing, altijd toegankelijk
adres :
* Calle Trebol Pc 7, 03191 Pinar de Campoverde
* GPS bezoekerscentrum & parking : 37.908369, -0.832148
  (kaart 1 onderaan deze pagina)
* GPS eindpunt wandeling : 37.880908,-0.754050 (kaart 2)
afstand :
* Torrevieja : 26 km, 35 minuten
* Guardamar : 38 km, 45 minuten
* La Marina : 45 km, 50 minuten
laatste update : 4 februari 2018