laatste update van deze pagina

22 Januari 2023

Fietsen


De Costa Blanca is met z'n zeer milde klimaat een paradijs voor de fietser. Helaas zijn niet alle wegen even veilig. Wil je geregeld nieuwe tochten verkennen dan kan je het best bij een club aansluiten, wil je slechts af en toe op uitstap dan hebben wij hier enkele tips.


Embalse de la Pedrera : hier kan je een rit van ongeveer 20 km rond het stuwmeer maken. Hou wel rekening met een paar pittige klimmetjes en de aanwezigheid van heel motorijders op de weg.


Rebate : wil je deze rit nog wat uitbreiden met nog wat extra klimwerk dan kan je vanuit Torremendo er nog een stuk aanzetten langs het restaurant van Rebate


Langs het kanaal : heb je liever een vlakke weg dan kan je tientallen kilometers fietsen naast de aanvoerkanalen voor de landbouwers. Je hebt er weinig tot geen verkeer en op de uitzondering na is dit helemaal vlak. Als vertrekpunt kan je bvb de kruising van de CV-945 met de CV-95 nemen en dan Zuidwaarts vertrekken.


Met de mountainbike : verkies je off-road dan kan je ondermeer een tocht maken rond het zoutmeer van La Mata. Je vertrekt in de buurt van de Lemon Tree Market om de Zuidelijke kant van het zoutmeer te zien en je eindpunt ligt aan de uitkijktoren net naast de CV-905 (bij de kruising met de CV-945 naar Los Montesinos)