plankgas naar Ferrari Land
 
Plankgas naar Ferrari Land
 
 
In 2017 was er heel wat te doen omtrent de opening van het nieuwe Ferrari pretpark naast PortAventura in Salou aan de Costa Dorada. Wij van Costa-info wilden dit park ook bezoeken maar omdat het niet bij de deur ligt duurde het toch tot april van dit jaar alvorens dit ons lukte.
 
Het park ligt dus niet direct in onze omgeving, afhankelijk vanwaar je vertrekt in onze regio mag je rekenen op een enkel traject van 450 tot bijna 500 kilometer. Toch wat ver voor een daguitstapje vinden wij. Daarom trokken wij naar deze bekende badplaats voor 2 opeenvolgende dagen.
 
We vertrokken ’s morgens rond 7 uur om iets voor de middag na een stevige rit in Salou aan te komen. We hadden de zon even geleend van de Costa Blanca dus dat zat ook al meteen goed. Voor onze eerste dag kozen we ervoor om naar PortAventura Park te gaan, het grootste van de 2 parken op het domein. PortAventura Park was die dag open tot 20 uur. Eind jaren ’90 ging het park open als de Europese vestiging van Universal Studio’s en dat zie je nog altijd aan de hoogwaardige afwerking van gebouwen en attracties. In het park staan niet gigantisch veel attracties maar wat er staat kan wel tellen. In de beginjaren was de absolute topper de rode achtbaan Dragon Khan (in het Chinese themagebied). Hoewel die reus van toen nu plots een dwerg lijkt naast de recentere grote broer die er naast staat, blijft deze achtbaan echt wel de moeite. Met 8 inversies en een heel vlotte rit blijft dit een van de beste achtbanen in Europa. Sinds enkele jaren staat Dragon Khan in de schaduw van de veel hogere Shambala. Met z’n meer dan 70 meter hoogte en ruim 130 km per uur is dit een echt snelheidsmonster. Er zijn geen inversies maar de vele heuvels zorgen voor een zeer sensationele rit. Dichter bij de inkom staat Furious Baco, een achtbaan waar de personen naast het spoor hangen en zo vanuit stilstand gelanceerd worden tot 130 km per uur. Voor de liefhebbers van houten achtbanen is er Stampida, een dubbele baan waar de rode en de blauwe trein een wedstrijd tegen elkaar aangaan. Behalve nog 3 kleinere achtbanen zijn er uiteraard ook de alom bekende waterattracties zoals de boomstammetjes en ook een 100 meter hoge vrije val toren, een boottocht, een treinrit, schommelschip …. Al vanaf de beginjaren waren er in het park heel wat attracties speciaal voor kinderen. Sinds de toevoeging van het Sesamstraat gebied is het aanbod voor deze leeftijdsgroep nog ruimer geworden.
 
Elke liefhebber van pretparken zal zich hier probleemloos een volledige dag (of langer) kunnen vermaken. Het enige minpunt waar (vooral in de zomer) vaak over geklaagd wordt zijn de lange wachtrijen bij sommige attracties (regelmatig > 1 uur)
 
Na onze eerste dag vol snelheid en sensatie gingen we in de richting van ons gehuurd appartement. Aangezien we grote honger hadden gingen we al snel op stap voor een avondje Salou. Al snel stelden we vast dat bijna alle zaken in Salou gesloten waren. Zowel voor ons avondmaal als voor een drankje hadden we heel weinig keuze. Als je de drukte van de Costa Blanca gewoon bent dan is het toch even schrikken als je vaststelt dat er in de Paasvakantie in een plaats als Salou nog bijna niets geopend is. Ook voor het ontbijt was het aanbod heel beperkt en kwamen we terecht bij een van de weinige zaken die niet gesloten waren.
 
Halfweg de voormiddag van dag 2 gingen we opnieuw richting PortAventura, dit keer voor het andere park waarvoor we uiteindelijk gekomen waren : Ferrari Land.
 
Het viel ons al op bij de gemeenschappelijke ingang van beide parken dat de overgrote meerderheid van de bezoekers de ingang van PortAventura kozen, slechts een minderheid ging richting Ferrari Land. Zodra je de poort passeert word je ondergedompeld in de juiste sfeer. Heel veel blinkend rode materialen en verwijzingen naar het iconische merk. De gebouwen en de afwerking zijn van een heel hoog niveau. Je waant je echt wel in een stukje Italië. Bijna alle attracties staan in het teken van het bekende sportwagenmerk en uiteraard vind je er ook de bijhorende merchandising. Of het nu een petje, een T-shirt of een koffiemok is, het staat er allemaal met een Ferrari afwerking.
 
Het park pakt graag uit met z’n torenhoge rollercoaster Red Force. Deze achtbaan zie je van kilometers ver staan. Met z’n 112 meter is dit meteen de hoogste van gans Europa. En dit is niet het enige record. In 5 seconden word je vanuit stilstand gekatapulteerd tot de fenomenale snelheid van 180 km per uur. Dat is zo snel dat de mensen op de eerste rij een bril ter bescherming van hun ogen moeten op zetten. Ter vergelijking, de alom bekende Python in de Efteling is met z’n 29 meter hoogte en 75 km per uur plots wel heel laag en traag. De Red Force is een heuse sensatie maar gezien de extreme snelheid is het plezier al na zowat 20 seconden voorbij. Niet getreurd, je zal zeker minstens evenveel plezier beleven aan het toekijken vanuit de tribune hoe anderen ditzelfde lot ondergaan.
 
Na deze eyecatcher heb je de enige topattractie van het park gehad. Er staan nog twee thrill towers (torens waar je in vrije val naar beneden valt of van beneden naar boven geschoten wordt), een Ferrari museum, een rit in mini Ferrari’s over een elektrisch circuit en enkele kinderattracties. Verder zijn er geen echte toppers behalve de simulator Flying Dreams? Die kunnen we je zeker ook aanraden. Je stapt in een grote open kooi samen met andere personen waarna die kooi samen met enkele gelijkaardige kooien beweegt voor een groot scherm waar een film op vertoond wordt van een Ferrari sportwagen die doorheen diverse omgevingen en steden rijdt. Door de bewegingen die de kooi maakt krijg je echt het gevoel dat je mee vliegt achter de sportwagen. Om het nog echter te laten lijken is er passende muziek toegevoegd en kan je ook regelmatig de omgeving letterlijk opsnuiven. Hoeveel realistischer kan het zijn dan tijdens een ritje door een dennenbos daadwerkelijk de geur van de dennen te ruiken. Wie ooit Epcot in Disney World bezocht ziet hier zeker de gelijkenis met hun attractie Soarin.
 
Na onze virtuele vlucht waren we rond in het park. Oei, dat was sneller dan voorzien, het was nog maar 15 uur. De rest van de dag hebben we opnieuw doorgebracht in het andere park PortAventura. Volgens onze persoonlijke mening is Ferrari land eigenlijk niet echt de naam “land” waardig is, zelfs voor “dorp” is het op dit moment nogal klein. Maar het is er wel heel mooi en aangenaam. Als je enkel Ferrari land wil bezoeken dan vinden wij het eigenlijk heel ver in verhouding tot wat je er te zien krijgt. Als je het daarentegen net zoals wij kan combineren met PortAventura en er zo een 2 daagse trip van maakt dan is het park voor ons wel deze lange rit waard. We betaalden via internet 60 euro per persoon voor 2 dagen toegang tot PortAventura waarvan we 1 dag ook in Ferrari land binnen mochten. Een goeie prijs als je dit vergelijkt met de standaardprijs van 55 euro voor 1 dag toegang tot beide parken.